Danielle Egberts | Weg met het vakantie-embouchure!
21784
post-template-default,single,single-post,postid-21784,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-2.3,vertical_menu_enabled, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

Weg met het vakantie-embouchure!

Test-tekst! Even proberen hoe het is om iets te schrijven over wat me nu bezighoudt in ongeveer 300 woorden.

300 noten zou makkelijker zijn. Ik ben namelijk bezig met het wegwerken van mijn vakantie-embouchure. Een jaarlijkse test voor het geduld….

Meestal voelen de eerste 5 minuten geweldig waarop ik denk: ‘nooit meer studeren, dat is de truc, the trick, het summum, de uitvinding van de eeuw, eureka!’ Helaas, bij aanvang van minuut 6 blijkt het niet helemaal houdbaar….als iets te goed lijkt om waar te zijn is dat het meestal ook… Overigens, dit jaar voelde het de eerste vijf minuten al aan ‘als een gympie’ in pittoresk Nieuwveens. Misschien is mijn embouchure na veertig jaar ook wat wijzer geworden… Speaking of which, het embouchure zakt gelukkig minder ver weg na een periode van rust als je (wat) ouder wordt heb ik gemerkt, een aangenaam voordeel!

Maar, hoe doe je dat nu, een vakantie-embouchure wegwerken? Ik vind het prettig om de eerste dagen rustige technische oefeningen te doen. Daarna voer ik het aantal minuten studie per dag geleidelijk op door de verschillende studieperiodes op één dag steeds langer te laten duren en korter op elkaar te laten volgen. Ook vind ik het handig om elke dag eenzelfde opbouw te hanteren: warming-up, technische oefeningen, études en alvast een begin maken aan het repertoire wat komen gaat.

Ik zou best wel eens willen weten hoe andere musici de start van een nieuw seizoen aangaan. Misschien heeft iemand een snelwerkende supertruc! Laat het me weten! (Ik blijf hopen..).

Is één van jullie werkzaam in een andere beroepsgroep die ook een aanloopperiode nodig heeft? Hoe pak jij het aan en zit er een tip in voor musici?  

Een fijn nieuw seizoen toegewenst!!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.