Danielle Egberts | NJO Wintertournee 2019
22863
post-template-default,single,single-post,postid-22863,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-2.3,vertical_menu_enabled, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

NJO Wintertournee 2019

Audities
Tussen 7 en 23 november in Nederland (Amsterdam, Rotterdam en Utrecht), 5 en 6 november in België (Brussel), zie de NJO-website voor meer informatie.

Programma
Gustav Mahler – Symfonie nr. 9

vr. 25-01-2019 – Concertgebouw De Vereeniging, Nijmegen (kaartverkoop start op een later moment)
za. 26-01-2019 – Theater Orpheus, Apeldoorn
zo. 27-01-2019 – Parkstad Limburg Theaters, Kerkrade (kaartverkoop start op een later moment)
vr. 01-02-2019 – Wiener Musikverein, Wenen
zo. 03-02-2019 – TivoliVredenburg, Utrecht

De kaartverkoop voor bovenstaande concerten verloopt via de zalen. Zodra de kaartverkoop bij een zaal is gestart vindt u hier de link. Klik om uw kaartje(s) te kopen op de link bij de betreffende concertzaal.

Nationaal Jeugd Orkest
Wintertournee 2019 – Mahler 9

dirigent – Gustavo Gimeno

Het Nationaal Jeugd Orkest (NJO) biedt al meer dan zestig jaar een podium aan jong toptalent tussen de 18 en 26 jaar. Bijvoorbeeld tijdens de NJO Muziekzomer (in 2018 van 3 tot 19 augustus), een zomers festival op de mooiste plekken van Gelderland, als jonge (inter)nationale musici met bekende coaches, dirigenten en solisten werken aan een breed scala van klassieke muziek. Maar ook tijdens de NJO Wintertournee, als een symfonieorkest van het NJO in januari en februari diverse Nederlandse en buitenlandse concertzalen aandoet. In 2019 staat de Negende symfonievan Mahler op de lessenaars, een werk vol emotie voor een orkest met maar liefst 96 musici. Niet alleen wordt het gezien als de vervolmaking van de romantiek, ook spreekt Mahlers eigen tumultueuze leven uit elke muziekvezel. De symfonie word algemeen gezien als een afscheid van, maar ook een ode aan het leven. Mahler overleed kort na voltooiing van het werk en maakte de première niet meer mee.

Niemand minder dan Gustavo Gimeno zal de aanstormende professionals van het NJO leiden in de interpretatie van het meedogenloze stuk van Mahler. De Spaanse Gimeno begon als soloslagwerker bij het Koninklijk Concertgebouworkest en studeerde intussen orkestdirectie aan het Conservatorium van Amsterdam. Na in 2014 twee keer te zijn ingevallen als dirigent bij het Concertgebouworkest kwam zijn carrière in een stroomversnelling. Hij dirigeerde inmiddels bij vele orkesten over de hele wereld en is chef-dirigent van het Orchestre Philharmonique du Luxemburg. Met deze droomcarrière is Gimeno de ideale inspirator voor de jonge leden van het NJO, die met hun frisse en energieke spel zullen laten horen waarom ze tot de beste jonge musici van Nederland behoren.

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.