Danielle Egberts | Feest!
22713
post-template-default,single,single-post,postid-22713,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-2.3,vertical_menu_enabled, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

Feest!

De CD NedNieuw is uit!

Il Canto di Rame is het project ‘NedNieuw’ gestart uit nieuwsgierigheid.
We wilden wel eens weten wat de mogelijkheden zijn van de barokke samenstelling van het ensemble. Nou dat hebben we geweten!

Het is een onderneming geworden waarbij Nederlandse componisten binnen onze connecties gevraagd zijn nieuw werk te schrijven voor Il Canto di Rame. De opdracht had als voorwaarde dat de tekstuele inhoud centraal moest staan, zoals dat gebruikelijk was in de barokperiode. Hiermee poogden we een interessante link tussen oude en hedendaagse muzikale waarden te creëren.

Folkert Buis, Kees van Eersel, Daan Manneke, Ruud Roelofsen, Sylvia Maessen en Hayo Boerema hebben aan onze oproep gehoor gegeven.
In hun composities hebben zij de tekstuele inhoud centraal gesteld zoals dat gebruikelijk was in de barokperiode.
Bassist Tim Nobel heeft door het arrangeren van hedendaagse jazz voor Il Canto di Rame op een heel andere manier uiting gegeven aan de uitgangspunten van ‘NedNieuw’.

Het project is een hele onderneming geworden waarvoor we, om het geheel financieel te kunnen onderbouwen, in 2014 een crowdfunding hebben opgezet op www.voordekunst.nl. De actie was een enorm succes! Er is destijds voor maar liefst € 6015,- bijeen gespaard door 82 donateurs. 

De volgende stap was natuurlijk het werkelijk opnemen van de CD ‘NedNieuw’.

Afgelopen zaterdag was de feestelijke CD-presentatie, de uiteindelijke voltooiing van het project. Tijdens deze avond is heel wat nagepraat over na over hoe onze concertbezoekers deze cyclus hebben ervaren. Sommige leefden ontzettend mee met onze avonturen terwijl voor anderen het concert de eerste kennismaking met ons was.

We blijven nieuwsgierig!

PS
Op vrijdag 10 juni is ons te kennen gegeven dat de CD-Perserij de CD’s niet op tijd zal leveren. Helaas zijn we de dupe geworden van een planningsfout. Wij zijn uitermate teleurgesteld en hebben via een andere uitgever een tussenoplossing bedacht zodat wij op 18 juni toch een CD met mediaboek hebben kunnen aanbieden. Het origineel zenden we zo spoedig mogelijk na.

De CD NedNieuw bestellen kan via ilcantodirame@gmail.com

Veel luister plezier!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.