Danielle Egberts | Ensemble ‘Il Canto di Rame’ on Tour in Letland!
22038
post-template-default,single,single-post,postid-22038,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-2.3,vertical_menu_enabled, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

Ensemble ‘Il Canto di Rame’ on Tour in Letland!

Net terug van een onvergetelijke concertreis naar Letland.
Het eerste concert speelden we in Zaļenieki in de Lutherse kerk, (Luterāņu Baznīca), een prachtig oud kerkje dat in de winter verwarmd wordt door drie houtkachels, in elke hoek één! Vanwege het mooie barokorgel speelden we het theatrale barokprogramma ‘The Fairy Queen’ (‘Feju Karaliene’). Dit concert hoorde bij het orgelfestival “Zemgales ērģeļu dienas”.
We verbleven overigens in het appartement van Liga’s ouders waar wij ons heel welkom hebben gevoeld en dankbaar bovendien! Heel speciaal hoe zij hun huis voor ons openstelden en bovendien hielpen met de organisatie.
De Letse première van ‘NedNieuw’ vond plaats tijdens de Witte Nacht in de Oude St Gertrude Kerk (Vecā Sv. Ģertrūdes Baznīca,). De Witte Nacht is een groot kunstfestival dat zich afspeelt in heel Riga, wij waren er dus een onderdeel van.
De dag erna speelden we ‘NedNieuw’ opnieuw tijdens het orgelfestival in Jelgava,in de St.Anna Kerk (Sv.Annas Baznīca) waar we hartverwarmend werden ontvangen door vele bekenden van Liga.
Hartverwarmend is wel het sleutelwoord van deze tour. Na dit concert zijn we enorm gastvrij ontvangen door vrienden van Liga’s ouders die wonen op een idyllische plek in een groot bos. De maaltijd van zelf gevangen hert en zelfgekweekte groentes was zoals de gehele reis onvergetelijk en hartverwarmend.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.