Danielle Egberts | Orkest van het Oosten
21582
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-21582,page-parent,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-2.3,vertical_menu_enabled, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

Orkest van het Oosten

Sinds januari 2006 heeft Daniëlle Egberts zich als plaatsvervangend  aanvoerder en tutti trompettiste verbonden aan het Orkest van het Oosten te Enschede.

 

Het Orkest van het Oosten is een orkest met een sterke verankering in de provincie Overijssel. Thuisbasis is het Muziekcentrum in het Nationaal Muziekkwartier in Enschede. Daarnaast zijn Zwolle, Deventer, Utrecht en Amsterdam plaatsen waar het orkest ook optreedt.

 

Internationale samenwerkingspartners zijn de BBC Philharmonic, de Musikhochschule Franz Liszt in Weimar, Het Gelders Orkest, het Symfonieorkest van Odense, Tonkünstler- Orchester, Challenge Classics en Brava NL.

 

Jan Willem de Vriend is artistiek leider en chef-dirigent. Hij ontving in november 2012 de Radio 4 Prijs voor zijn grote bijdrage aan het toegankelijk maken van klassieke muziek voor een breder publiek.

Ik hou van het tutti trompettist zijn, het is een vakmanschap dat je leert door te luisteren, je te voegen en je open te stellen voor nuances die collega’s om je heen maken. Als plaatsvervangend aanvoerder krijg ik de kans om op eerste trompet juist mijn eigen interpretatie te laten horen, voor mij een ideale combinatie

Ensembles Orkest van het Oosten

Trompetkwartet 'C4'

Trompetkwartet ‘C4’ bestaat uit de vier trompettisten van het Orkest van het Oosten. Met eigen-(zinnige) arrangementen maken zij van elk optreden een bijzondere en persoonlijke beleving. Concerten van ‘C4’ vinden plaats op originele locaties en hun repertoire is inzetbaar bij tal van evenementen.

Lees meer over Trompetkwartet ‘C4’

BANSO

De Baroque Academy van het Orkest van het Oosten (BANSO) richt zich op het uitvoeren van het oude muziek repertoire. Met periode-instrumenten zoals baroktrompetten, natuurhoorns, houten fluiten en strijkinstrumenten met darmsnaren beogen zij het barokke repertoire zo natuurgetrouw mogelijk ten gehore te brengen.

 

Lees meer over Banso

'Brass' Koperkwintet

Het Koperkwintet ‘Brass” van het Orkest van het Oosten onderscheidt zich door een bijzondere collectie aan eigen arrangementen. ‘Brass’ speelde onder andere in de kasteelconcertenserie van Kasteel Twickel, bij het IJsbeeldenfestival in Zwolle, lunchoncerten in de serie ‘Broodje Cultuur, diverse buurtconcerten in Almelo, tijdens Culturele Zondagen in Enschede en op vele andere locaties en gelegenheden.

 

 

Lees meer over Brass

Overige betrokkenheid en projecten

MUSICUS IN DE KLAS

 

Je komt van alles te weten als Daniëlle Egberts je klas bezoekt met de Trompet Hoe?Zo!Show! Je leert bijvoorbeeld de oorspronkelijke functie van de trompet, waarom er ventielen op zitten en hoe er nu eigenlijk geluid uit de trompet komt.

 

Lees meer over het project Musicus in de Klas

Concert Entrée

 

Inleiding bij concerten.

Informatie over het concertprogramma, associaties, beeldmateriaal, muziekvoorbeelden etc.

IMGP9669