Danielle Egberts | Biografie
21580
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-21580,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-2.3,vertical_menu_enabled, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

Biografie

Danielle Egberts (Nieuwveen 1973) kreeg ze haar eerste trompetlessen op achtjarige leeftijd. Daniëlle studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam bij Peter Masseurs waar zij in 1999 slaagde voor haar Master Trompet. Tijdens haar studie werd verbond zij zich aan verschillende jeugdorkesten, waaronder het Nationaal Jeugd Orkest, het Wiener Jeunesse Orchester, het Wereld Jeugd Orkest en het Schleswig Holstein Festival Orchester.

Ik vond de trompet van mijn moeder in een kast en ging naar de plaatselijke fanfare. Al gauw bleek dat de trompet lek was! Ik kreeg een mooie bugel en zo is het begonnen.

Zij volgde masterclasses bij o.a. Philip Smith, Marcus Stockhausen, Alan Vizutti, Pierre Thibaud en Reinhold Friedrich. Ook volgde zij les bij barokspecialist Friedeman Immer.

Van januari 2006 tot juli 2016 was zij werkzaam als plaatsvervangend  aanvoerder en tutti trompettiste bij het Orkest van het Oosten (het huidige Phion) te Enschede.

Bij de eerste repetities van het NJO voelde ik me meteen helemaal thuis; een orkest vol studenten met dezelfde passie en gedrevenheid, dat was wat ik zocht!

Daarvoor remplaçeerde zij veelvuldig bij diverse orkesten en ensembles, waaronder het Koninklijk Concertgebouw Orkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Nederlands Philharmonisch Orkest, het Nederlands Kamer Orkest, het Radio Filharmonisch Orkest en het Asko / Schönberg Ensemble.

Wat is mijn drive? Ja, gewoon de muziek. De emoties van de componist, van jezelf, van het moment en daar jezelf helemaal aan overgeven. De musici die er helemaal voor gaan. Als dat dan allemaal samen gebeurt en je voelt op hetzelfde moment hetzelfde, ja, dat is heel bijzonder om mee te maken, telkens weer.

Bij het Nationale Jeugdorkesten Nederland (NJO Winter Tour, NJO Summer Festival and Tour, NJO Muziekzomer) is Daniëlle sinds juli 2016 werkzaam als Orkestmanager. Tijdens haar conservatoriumtijd maakte zij zelf deel uit van dit orkest…de cirkel is rond!

Danielle Egberts was van 2008 tot 2017 lid en medeoprichtster van het spraakmakende ensemble ‘Il Canto di Rame’, waarvoor veel nieuw werk geschreven is.

Ook maakte zij deel uit van Trompetkwartet ‘C4’ samen met de drie trompettisten van het Phion.

NJO

Het Nationaal Jeugdorkest (NJO) biedt al meer dan zestig jaar een podium aan jong toptalent. Bijvoorbeeld tijdens de NJO Muziekzomer, een zomers festival op de mooiste plekken van Gelderland, en tijdens de NJO Wintertournee, als een symfonieorkest van het NJO in januari de beste concertzalen van Nederland aandoet.

Het JeugdOrkest Nederland (JON) en het Nationaal Jeugd Orkest (NJO) slaan sinds 2017 de handen ineen als de Nationale JeugdOrkesten Nederland (NJON) om een brug te vormen tussen opleiding en beroepspraktijk. Door beide organisaties samen te voegen ontstaat een doorlopende leerlijn voor talenten van 14 tot 26 jaar. Binnen één organisatie kan het aanbod voor een individuele musicus optimaal worden afgestemd op zijn of haar kwaliteiten.

Elke winter organiseert het NJO een Wintertournee waarin de meest getalenteerde Nederlandse en Belgische conservatoriumstudenten een groot orkestwerk uitvoeren, altijd onder leiding van een befaamd dirigent.

Het zomerproject van het NJO, opgericht door Reinbert de Leeuw in 2001, bezorgt getalenteerde, nieuwsgierige musici een muzikaal avontuur om nooit te vergeten. Door middel van audities worden elk jaar ongeveer 200 studenten van conservatoria uit Europa (en daarbuiten) geselecteerd voor dit project. Deze jonge talenten krijgen de kans te werken met beroemde docenten en dirigenten en kunnen ervaring opdoen in het spelen in symfonieorkesten, ensembles voor klassieke kamermuziek op historische instrumenten, modernemuziekensembles en zelfs in operaprojecten.